Veelgestelde vragen

Vormboom

 • Welke boom is het meest geschikt om te gebruiken tegen inkijk?

  Dat zou een schermvorm zijn. Deze komt boven uw schutting uit biedt u in de zomer een mooi groen scherm, wanneer u kiest voor een carpinus schermvorm heeft u in de winter ook nog een mooi dicht scherm omdat deze bladeren wel bruin verkleuren maar pas in het voorjaar afvallen waarna er vrijwel direct nieuw blad begint te groeien.

 • Wat is het verschil tussen een volgroeide vormboom en een vers geleide vormboom?

  Een volgroeide vormboom is een boom waar u direct profijt van heeft, een dakvorm wordt vaak gekozen als parasolboom. Onze vormbomen zijn minimaal 3 jaar voorgeleid en worden geleverd met een dicht dak hij geeft u dus direct de schaduw waar u naar op zoek bent. Een vers geleide boom wordt pas na het rooien geleid,de takken worden vers ingebonden en u zult dus nog even geduld moeten hebben voordat u van deze boom optimaal kunt genieten.

 • Wat is het verschil tussen een meerstammige boom en een struik?

  Bij een meerstammige boom komt er vanuit de grond niet één stam maar twee of meer. We spreken van een boom wanneer deze robuuste takken heeft waardoor er een karaktervolle boom met een natuurlijk uiterlijk is ontstaan.

 • Wat is het verschil tussen een leivorm en een schermvorm?

  Bij een leivorm, leiden we de boom vanuit de stam op regels. De meest bekende is de leilinde en deze werden vroeger vaak voor boerderijen gepland. Een schermvorm is een volledig dicht scherm, een haag op stam, en wordt veelvuldig gebruikt boven schuttingen in tuinen waarbij mensen de inkijk willen verminderen.

 • Wat is het verschil tussen een blokvorm en een kubusvorm op stam?

  Een kubus vorm heeft 6 gelijke zijden. Een blokvorm heeft 4 gelijke zijden en is vaak in de hoogte hoger dan de zijdes zijn.

 • Wat is een vormboom?

  Volgroeide vormbomen zijn bomen die in een bepaalde vorm zijn gevormd. Dit vormen kan op verschillende manieren gebeuren, door bijvoorbeeld veelvuldig te snoeien of scheren van bomen of door een boom in te binden of te leiden. Een vormboom heeft vaak een functionele en/of een sierwaarde waarvoor hij in een tuin wordt geplaatst.

 • In welk seizoen moet ik een vormboom snoeien of terug knippen?

  Dit is per boomsoort verschillend, heeft u hier vragen over dan vragen wij u om contact met ons op te nemen.

 • Hoe vaak moet je een volgroeide vormboom snoeien?

  Vormbomen groeien vaak niet meer in de hoogte de vertakkingen die jaarlijks op de boom groeien moeten minimaal 1x per jaar Ze krijgen gesnoeid worden. Houdt u van strakke lijnen dan is 2x snoeien nodig, een beetje meer werk wellicht, maar de meerwaarde van deze strakke bomen die jouw tuin structuur en gevoel geven compenseren alles.

 • Ein Garten ohne Baum ist wie ein Raum ohne Möbel.